Logo Rijksoverheid

NL-Alert Instelhulp

Stap 1
Kies je toestelmerk
Stap 2
Kies je besturingssysteem
Stap 3
Instelinstructie

Kies je toestelmerk

De NL-Alert Instelhulp geeft aan of jij je mobiel kunt instellen voor NL-Alert. NL-Alert wordt uitgezonden via alle mobiele netwerken op 2G en 3G. Alle providers zijn wettelijk verplicht om uiterlijk 1 december 2015 hun netwerken geschikt te maken voor verzending van NL-Alert over 4G. KPN is reeds gestart met de uitrol van NL-Alert op hun 4G-netwerk. Daarom zal een deel van de klanten van KPN het NL-Alert controlebericht van 1 juni a.s. ook via 4G kunnen ontvangen.

Kies je toestelmerk

De NL-Alert Instelhulp geeft aan of jij je mobiel kunt instellen voor NL-Alert. Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit nog zelf doen. Of jij NL-Alert kan ontvangen hangt af van je mobiele telefoon en van het netwerk van je provider.

Je mobiele telefoon

Steeds meer toestelfabrikanten brengen nieuwe mobiele telefoons uit die NL-Alert ondersteunen, of brengen software-updates uit voor bestaande mobiele telefoons. Daardoor loopt het aantal mobiele telefoons dat NL-Alert kan ontvangen snel op. In de toekomst is NL-Alert standaard beschikbaar op de meeste toestellen die in Nederland worden verkocht.

Het netwerk van je provider

NL-Alert wordt uitgezonden via alle mobiele netwerken op 2G en 3G. KPN en Vodafone hebben hun 4G-netwerk geschikt gemaakt voor verzending van het alarmmiddel NL-Alert. Hiermee lopen de providers voor op de wettelijke verplichting om de 4G-netwerken uiterlijk 1 december 2015 geschikt te maken.

Kies het merk van je mobiele telefoon en doorloop de stappen.

Maak hieronder je keuze

AlcatelAppleBlackberryDoroLogo FairphoneLogo GoogleHTCHuaweiLGMicrosoftMotorollaNokiaOverigSamsungSonyWolfgang