Postbus 51 Rijksoverheid - nederlandveilig.nl / zelfredzaamheid

Actueel

3 maart 2014 - NL-Alert in Kruisland ingezet om passanten te informeren over explosie

Steenbergen – Op donderdag 27 februari is NL-Alert ingezet om mensen te informeren over de gecontroleerde explosie van een V1 bom.

Lees meer

20 december 2013 - NL-Alert controlebericht door 3,9 miljoen mensen ontvangen

Op 4 november jl. is voor de tweede keer een landelijk NL-Alert controlebericht uitgezonden. Dit bericht is door 3,9 miljoen mensen ontvangen. Zij zijn er zeker van dat hun mobiele telefoon juist is ingesteld voor NL-Alert.

Lees meer

5 november 2013 - Controlebericht NL-Alert in heel Nederland uitgezonden

Alle 25 veiligheidsregio’s hebben op maandag 4 november rond 12:00 uur het tweede NL-Alert controlebericht uitgezonden. Hoeveel mensen het controlebericht daadwerkelijk hebben ontvangen, wordt op dit moment onderzocht. Naar verwachting zijn de bereikcijfers van dit NL-Alert controlebericht eind november bekend.

Lees meer

4 november 2013 - Maandag 4 november NL-Alert controlebericht verzonden

Maandag 4 november rond 12.00 uur is er een NL-Alert controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit bericht konden mensen nagaan of zij hun mobiele telefoon juist hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Lees meer

30 oktober 2013 - Maandag 4 november landelijk controlebericht NL-Alert

Op maandag 4 november rond 12.00 uur, tegelijkertijd met de sirenetest, zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of zij hun mobiel goed hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen.

Lees meer

29 oktober 2013 - NL-Alert systeemtest in Bunnik op 31 oktober

Op donderdag 31 oktober vindt er een systeemtest voor NL-Alert plaats.

Lees meer

24 september 2013 - NL-Alert op iPhone 4S en iPhone 5

Maandag 23 september rond 12.00 uur heeft er in de omgeving Den Dolder en Soest een systeemtest voor NL-Alert plaatsgevonden waarbij de ontvangst van NL-Alert op Apple iOS 7 is getest. Apple ondersteunt vanaf nu het aanvullende alarmmiddel NL-Alert op de iPhone 4S en de iPhone 5 die gebruikmaken van het nieuwe besturingssysteem iOS 7.

Lees meer

23 september 2013 - NL-Alert test maandag 23 september ontvangst iPhone

Aanstaande maandag vindt er een systeemtest voor NL-Alert plaats, waarbij de ontvangst van NL-Alert op Apple iOS 7 wordt getest.

Lees meer

12 september 2013 - NL-Alert test vrijdag 13 september extra kanaal

Aanstaande vrijdag vindt er een systeemtest plaats voor NL-Alert.

Lees meer

30 juli 2013 - Primeur voor Hoogeveen: alle providers zenden NL-Alert uit via 3G-netwerk

In de vroege ochtend van 23 juli is NL-Alert ingezet bij een grote brand in een café in het centrum van Hoogeveen. Mensen in de directe omgeving ontvingen een NL-Alert met de oproep ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling. Vodafone abonnees met een geschikte en ingestelde smartphone hadden vandaag bovendien een primeur. Zij waren de eerste Vodafone-abonnees in Nederland die op hun smartphone een NL-Alert bericht ontvingen.

Lees meer

7 juni 2013 - Inzet NL-Alert in Oosterhout vertraagde door technische storing

Door een technische storing is het dinsdagavond 4 juni jl. niet direct gelukt om een NL-Alert uit te zenden naar de mensen in de omgeving van een grote brand in Oosterhout. Later op de avond slaagde de verzending wel. De oorzaak van de technische storing is inmiddels verholpen en wordt op korte termijn getest.

Lees meer

15 mei 2013 - NL-Alert ingezet bij brand in Alkmaar

Op zondagochtend 5 mei is NL-Alert ingezet bij een zeer grote brand in Alkmaar. In een autosloperij brak een felle brand uit, waarna de brandweer met groot materieel is uitgerukt.

Lees meer

29 april 2013 - Eerste controlebericht NL-Alert door 1,4 miljoen mensen ontvangen

Op 4 februari jl. rond 12:00 uur is het eerste NL-Alert controlebericht uitgezonden. 1,4 miljoen Nederlanders hebben dit bericht ontvangen. Zij zijn er zeker van dat hun mobiel juist is ingesteld voor NL-Alert. Dankzij het controlebericht hebben de 25 veiligheidsregio’s en de mobiele providers direct op grote schaal ervaring opgedaan met het uitzenden van NL-Alert. In het geval van noodsituaties weten zij precies wat hen te doen staat.

Lees meer

18 april 2013 - NL-Alert ingezet bij branden in Hoogeveen en Haarlem

In de eerste week van april is NL-Alert ingezet bij grote branden in Hoogeveen en in Haarlem. Mensen in de directe omgeving van de brand zijn met NL-Alert geïnformeerd wat er aan de hand was en wat zij het best konden doen.

Lees meer

5 februari 2013 - Controlebericht NL-Alert in heel Nederland uitgezonden

Alle 25 veiligheidsregio’s hebben op maandag 4 februari jl. rond 12:00 uur het eerste NL-Alert controlebericht uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht konden mensen in heel Nederland nagaan of zij hun mobiel goed hebben ingesteld voor het aanvullende alarmmiddel NL-Alert.

Lees meer

29 januari 2013 - Maandag 4 februari eerste landelijke controlebericht NL-Alert

Maandag 4 februari rond 12.00 uur zendt de overheid het eerste NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of zij hun mobiel goed hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

Lees meer

28 januari 2013 - Monday 4 February, first test message NL-Alert

On Monday 4 February around noon, the government will send the first NL-Alert test message throughout the Netherlands.

Lees meer

28 december 2012 - NL-Alert voor het eerst ingezet bij brand in Tolbert

Op vrijdag 14 december 2012 is het nieuwe aanvullende alarmmiddel NL-Alert voor de eerste keer in Nederland ingezet.

Lees meer

29 november 2012 - Samsung GALAXY SIII nu ook geschikt voor NL-Alert

Mensen met een populaire Samsung GALAXY SIII die van het 3G-netwerk van KPN gebruikmaken, kunnen nu ook NL-Alert berichten ontvangen.

Lees meer

28 november 2012 - Technische test NL-Alert in regio Groningen

Komende week vinden in de Veiligheidsregio Groningen technische tests plaats voor het aanvullende alarmmiddel NL-Alert. Mensen met een telefoon die is ingesteld voor NL-Alert kunnen mogelijk berichten op hun telefoon ontvangen.

Lees meer

8 november 2012 - Op welke telefoons werkt NL-Alert?

Om te weten op welke telefoons NL-Alert werkt kun je kijken op de instelhulp. Daar staan de instructies om NL-Alert in te stellen. Of je NL-Alert al kunt ontvangen hangt af van of je mobiele telefoon technisch geschikt is en op de juiste manier is ingesteld, en of je provider NL-Alert ondersteunt.

Lees meer

8 november 2012 - Staat NL-Alert wel in je telefoon maar als ‘niet geschikt’ in de instelhulp?

Lees meer

7 november 2012 - Minister van Veiligheid en Justitie lanceert aanvullend alarmmiddel NL-Alert.

Op 8 november 2012 heeft Minister Opstelten samen met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid de heer Akerboom, voorzitter van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond de heer Aboutaleb en burgemeester van Lansingerland de heer van Vliet NL-Alert gelanceerd.

Lees meer

1 juni 2012 - Testen NL-Alert in Woerden

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie voert tot en met medio november 2012 in Woerden een aantal technische tests uit ten behoeve van NL-Alert.

Lees meer

31 mei 2012 - Berichten in het buitenland

Sommige telefoonnetwerken in het buitenland maken, net als NL-Alert, ook gebruik van cell broadcast voor het versturen van berichten.

Lees meer